Winkelmandje

0 Producten

Wist u dit?

Hieronder vind u wat algemeenheden die Beenmodehuis in de loop der jaren hoorde van klanten. Lees op uw gemak de panty-weetjes door. Wie weet helpt het u om de juiste keuze te maken.

Panty’s gaan zo onmogelijk snel kapot. Het maakt niet echt uit welk merk je kiest

Deels waar en deels niet waar. Natuurlijk gaan alle panty’s kapot vroeg of laat. Ook dure panty’s van Wolford, Oroblu of wat voor luxe merk ook. Het is net zo’n fabel als wanneer je beweert dat kousenvoetjes niet onder je voet schieten. Het is wel zo dat er bij duurdere panty’s veel meer aandacht is besteedt aan de productie dan bij een Zeeman panty om maar een voorbeeld te noemen. Of een Action panty die massaal in China geproduceerd wordt. U kunt er vanuit gaat dan de weeftechniek heel anders is. Weleens gehoord van 3D panty’s? Deze worden 3 dimensionaal geproduceerd, 3 dubbel dik dus. Ze voelen echt wel anders en steviger aan. En wat te denken over hoe het broekje genaaid is? Zit er een versteviging in en hoe zijn de twee benen aan elkaar gezet? Met welk stiksel is dat gebeurd en hoe vaak is dat over elkaar heen gezet? En heeft de panty wel een verdikte en een gladde teennaad?
Trouwens: ziet u qua uitstraling niet dat de betere merken een veel mooiere uitstraling hebben? Dus ook hier geldt: voor kwaliteit moet je betalen. Maar inderdaad, ook dure panty’s gaan gewoon kapot. En dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Anders hebben de fabrikanten ook niets meer te verkopen ;-)..

Panty’s en maillots kriebelen altijd

Niet mee eens. Niet altijd, maar soms wel. Mousse panty’s kriebelen meer dan lycra. Maar veel lycra kriebelt ook. Polyamide is niet ideaal want het is een plastic vezel, en wordt vaak gebruikt in panty’s omdat het materiaal zich zo goed vormt. Daarentegen is katoen weer een natuur product, kriebelt dus niet (tenminste als het niet te dik gemaakt is). Opengewerkte pantys of ajour panty’s kriebelen ook weer meer. Ook wel logisch als je bedenkt dat het materiaal door het open-werken niet meer glad van structuur is.
Ook heel belangrijk weer HOE het materiaal geproduceerd is. U zou eens het verschil moeten proberen tussen een Bonnie Doon panty of een Marianne panty. Zeker weten dat de Bonnie Doon veel minder kriebelt. Dat zeggen alle klanten wel die dit uitgeprobeerd hebben. Wol is een natuurproduct maar heeft wel enigszins de eigenschap dat het kriebelt.
Bij maillots: draadjes van een patroon mogen niet aan de binnenzijde voelbaar zijn. En bij panty’s: het patroon bij een fantasiepanty mag niet aan de binnenzijde voelbaar zijn. Een merk als NoQ doet dat heel goed. Ter illustratie: bij de sterretjes panty is de binnen zijde gewoon helemaal glad.

Maillots krimpen in de was

Dat hoeft niet. Polyamide krimpt, panty’s lopen dus inderdaad vaak iets in na het wassen. En tegen de hitte van de droger kunnen ze al helemaal niet. Maar maillots kunnen bij 30 of 40 graden gewoon gewassen worden zonder dat ze krimpen. Kijk vooraf wel even in het label. Hoe meer katoen hoe minder de kans dat de maillot krimpt. Vaak denken mensen dat een droger de maillot heel erg doet krimpen. Ewers maillots bijvoorbeeld kunnen echter heel vaak de droger weerstaan. Dat komt doordat er een hoog gehalte aan katoen in zit. Toch is het eigenlijk wel beter om maillots niet in de droger te doen. Niet voor het krimpen, maar voor de kwaliteit. De maillot slijt gewoon veel sneller en wordt dus na verloop van tijd dunner. Dus.. toch een keer in de droger, geen paniek!

Bij panty’s moet je altijd een maat groter kiezen

Veel gehoord, maar beter is het om dit van het merk af te laten hangen. Neem de Ewers bloemtakjes panty: als je daar een maat groter van neemt kun je de panty beter een jaar in de kast laten liggen. In het algemeen is er wel wat van het merk te zeggen hoe de maatvoering valt. Dat staat ook allemaal beschreven op de pagina: ‘MAATTABEL’. En bij ieder artikel in de webshop staat een volledige beschrijving van de maatvoering EN zijn bij leggings en maillots de lengte van het been opgegeven! Gemakkelijker kunnen we het u niet maken.

De juiste kleur zoeken is lastig

Over panty kleuren valt heel veel te zeggen. Bovenstaand al iets over huidkleuren. Nu iets in het algemeen over kleurstellingen bij kleding. Vraag u eerst af wat u met de panty (of maillot) wilt bereiken. Wilt u contrasterend of juist een rustig beeld neerzetten? Om een rustig beeld te creëren en de aandacht naar b.v. een jurk of rok te brengen kiest u voor een kleur die gelijk is aan de kleding; b.v. zwarte panty onder een zwarte rok/jurk met zwarte schoenen (pumps of ballerina’s). Of eventueel een mooie huidpanty.
Daarna kijkt u naar de stofkwaliteit? Stoffen als wol of dikke katoen vragen om een maillot of dikke panty van minstens 60 denier. Een luxe dunne tricot jurkje juist een mooie gladde panty van 15 of max 35 denier. Gewone katoen kan ook mooi matchen met een 35 denier en is in het voorjaar en najaar een ideale dikte. Het gaat tenminste ook wat langer mee.

Aan spataderen kun je niets doen

Wat doe je als je last hebt van spataderen en je tijdens de warme zomerse dagen graag zomerse rokjes wilt dragen? Je kunt natuurlijk doen alsof je ze niet hebt en ze niet zichtbaar zijn, maar dat is niet altijd leuk en wenselijk. Hoe kan je ze dan het beste camoufleren?
Een panty dragen in de zomer met spataderen? Jawel, het kan! Kies voor een hele dunne panty, zoals in 8, 9 of 15 denier. Ze camoufleren oneffenheden en geven je benen een natuurlijke kleur, maar zijn ook weer niet zo opvallend dat je de aandacht naar je benen trekt (want dat wil je ook niet met spataderen).
Belangrijk: het klinkt raar maar met een goede panty ziet u uw spataderen veel minder dan met blote benen!! Dat komt omdat de huid ‘oplicht’. Een panty zorgt juist voor een matte en egale uitstraling.

Steunpanty’s zijn ongeschikt voor de zomer

Steunpanty’s in de zomer: daar wil je al helemaal niet aan denken. Ze zijn meestal erg dik en dus voor de zomer niet geschikt: je trekt er alleen maar de aandacht mee naar je benen. Beter zijn bovenstaande alternatieven. Wat wel helpt is om je benen licht in te smeren met een goede huidkleur tint creme, dit helpt ook tegen de jeuk. Als u creme gebruikt kunt u alleen weer niet hold-ups dragen (zie onder). Het is dus even kiezen.
Het is trouwens een misverstand te denken dat (dure) steunpanty’s spataderen voorkomen. Het verlicht en geeft wel een fijn drukkend en stevig gevoel.

Zomerpanty’s bestaan niet

Ja hoor, zomerpanty’s bestaan echt. Ze zijn echt heeel dun, zo maar 8 of 9 of 10 denier. Je ziet ze bijna niet. Een panty dragen onder een zakelijke of chique outfit (bijvoorbeeld bij een bruiloft) is toch eigenlijk een must. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar koningin Maxima. Al is het 30 graden, maar ze draagt bijna altijd panty’s. Een panty – hoe dun ook – zorgt toch voor een mooi glad been. De zogenaamde “teint de soleil” panties hebben een fijne structuur, waardoor het lijkt alsof je gewoon géén panty draagt.
In bijna alle panty’s zit lycra: dit zorgt voor rek maar ook voor een mooie lichte glans. Hoe meer lycra en elastan, hoe meer glans. Ook lurex zorgt voor glitters (wordt vaak in kerstpanty’s verwerkt). Wilt u dit niet of vind u dit niet prettig zitten? Zorg dan voor een zo laag mogelijk gehalte. 3% is mooi, of max. 5%.
Waar nog meer op letten in de zomer? Zomerkleding is vaak dun materiaal, bijvoorbeeld jersey of zijde(achtig). Niet alle vrouwen zijn bevoorrecht met een strak figuur. Let dus op wat je draagt. Zorg dat de naden van de panty NIET zichtbaar zijn.

Hold-up panty’s zakken af

Het is even wennen, maar in de zomer is een hold-up panty ook ideaal. Geen broekje, minder warm en dus ook geen naden. Een hold-up (ophouder) is eigenlijk een panty zonder broekje. Veel mensen denken dat dit afzakt maar dit is absoluut niet het geval. Het band (elastiek of kant) zorgt ervoor dat het op het been ‘plakt’. Wel even belangrijk dat u geen lotion gebruikt. . De siliconen bandjes, die de verantwoordelijkheid “letterlijk” dragen, raken zo verzadigd en zullen niet meer kunnen plakken.

Huidkleurpanty’s zijn oubollig

Pardon, vind u de dames van het Koninklijk Huis ook oubollig? En stewardessen? Als u maar de juiste kleur en de juiste dikte kiest en een panty kiest van een goed merk is een huidpanty juist niet oubollig maar heel chique! Vaak geld hier ook: goedkoop is duurkoop. Natuurlijk: ook een huidpanty van 15 denier van 10,00 gaat snel kapot. Maar hij ziet er wel veel mooier uit. Er is echt wel verschil tussen de manier van weven en welke draden er worden gebruikt. Ook de pasvorm is heel belangrijk, de teennaad, het broekje en hoe de panty in elkaar is gezet.
Kies dus de juiste beenkleur! Dus lichte benen, een lichte teint, donkere benen een donkerder (maar weer niet te donker in de zomer!). Let ook op de naam: een term als safari- daar kun je van op aan dat het geen zomer kleur is. Houd de kleur van de panty’s even naast uw been! In het algemeen geldt dat een kleur als visone mooi gedekt is, naturel is vaak weer lichter, coffee is ontzettend bruin, perle kan mooi zijn (als de panty maar niet te dik is, dan lijkt het soms meer een steunkous). Dit is soms even uitproberen welke kleur goed bij u past.

En wat moet je nu met je schoenen?

Het is even wennen maar jonge meiden zijn tegenwoordig helemaal hip met een 35 denier dikke panty en … stoere gympen eronder! Zoals gezegd; daarmee zijn ze helemaal bij de tijd. Voor een zakelijke outfit bij de volwassen vrouw volstaat beter een hoge hak. Overigens is 35 denier wel het max voor een hoge hak. Bij een dikkere panty is juist een lage ballerina of loafer mooier.
Over de kleur van de schoenen: over het algemeen geldt dat de schoenen altijd (iets) donkerder moeten zijn dan de panty. Dus: geen blauwe panty in een witte schoen!

Peep toe panty; wat is dat nou?

Een peep toe is een open schoen waarvan een deel van tenen zichtbaar is. Peep wil zoveel zeggen als gluren.. Maar.. wat voor panty hoort daar bij dan? Je gaat toch niet het lelijke naadje van de teen laten zien? Nee, dat ziet er niet uit. Er is daar een speciale open-teen panty voor. Bonnie Doon heeft ze b.v. in een lekker zomers dunne panty van 9 denier. Het uiteinde is een lusje en draag je tussen de twee grootste tenen. Het knelt niet en is ook lekker luchtig: je hebt geen last van zwetende tenen! Open schoenen zijn zomer schoenen. Daar hoort dus een dunne panty bij! Peep toe panty’s zijn dus altijd dun van 8, 9 of 10 denier.

Nog meer vragen, opmerkingen of tips?

Mail uw vraag naar info@beenmodehuis.nl.

IBAN: NL67RABO0367037440 t.n.v. Beenmodehuis.nl | BTW: NL210470173B01 | KvK: 61879487